Wie ben ik

Sieneke de Wit

Mensen die mij goed kennen, omschrijven me als een betrokken, betrouwbaar en deskundig persoon, met oog, oor en hart voor de ander. Ik werk graag met mensen, zowel kinderen en jongeren als volwassenen, die voor een uitdaging in hun leven staan. Of het nu gaat om het overkomen van ervaren moeilijkheden, de wens om iets in eigen gedrag, gedachten en gevoelens te veranderen of om iets nieuws te leren. 

Ik werk oplossingsgericht, met de blik gericht op de toekomst. De door mij gebruikte behandelmethodes, zoals ReAttach therapie sluiten hier goed bij aan. Soms is het echter nodig om eerst nare dingen uit het verleden beter te verwerken en zal (vaak kortdurend) EMDR ingezet kunnen worden.

Al meer dan 30 jaar ben ik als Gz-psycholoog/orthopedagoog werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg. Ik heb ervaring in het werken met kinderen, jongeren en volwassenen met uiteenlopende problematiek, zoals psychische klachten, een verstandelijke beperking, opvoedingsvragen, emotieregulatie problemen en burn-out klachten.

Naast mijn eigen praktijk ben ik werkzaam als gedragswetenschapper bij een instelling voor mensen met een psychische of verstandelijke beperking in Groningen/Drenthe.